Egy gitárkészitő emlékére

Egy gitárkészitő emlékére

Verbum gitárok
Verbum gitárok

Hosszú szünet után jelentkezem ismét, sajnos egy szomorú hír miatt.

Régóta tartó, súlyos betegség után elment közülünk Veress József, a Verbum Gitár alapítója, gitárkészítő.
A magyar egyedi gitárkészítésben úttörő szerepe volt a CNC használatának elfogadtatásában. Hangszerei szépek, egyediek, gondosan kidolgozottak és kiváló minőségűek. Rendkívüli precizítás, óriási szakmai tudás és hatalmas segítőkészség jellemezte, a gitárkészítés iránti lelkesedése sokakat inspirált.
Nem csak a saját CNC-jét tervezte és építette meg maga, hanem más gitárkészítőknek is épített egyedi CNC-t és folyamatosan segítette tanácsokkal, akik hozzá fordultak.
Az első GV guitars számára elkészített látványtervem, a GV Schyte testét is ő készítette el a gépével, ő volt, aki a felülnézeti rajzból és egy XPS szigetelőtáblából nagyjából kifaragott modellből létrehozta a 3D gyártási fájlt.
Már régóta küzdött a betegségével, mégis órákat töltött azzal, hogy elmagyarázza a háromdimenziós mérnöki tervezés alapjait, a CNC vezérléséhez szükséges marópálya generálását. Rendkívül sokat tanultam tőle, nem csak szakmailag, hanem a munkához való hozzáállásban is.
Mindvégig tudatában volt betegségének, hatalmas tiszteletet ébresztett bennem kitartása, el se tudtam képzelni, hogy ne gyógyulna meg.

Türelme, alapossága, csendesen derűs jóindulata nagyon fog hiányozni.
Őszinte szeretettel és tisztelettel őrizzük emlékét!

 

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.