Gitár Linkek

Gyűjtőportálok, zenészportálok, gitártanulás

hangmester.hu/forum Alighanem a leglátogatottab magyar gitáros fórum, adásvétel apróhirdetés szempontjából szintén egyik legjobb. Meg kell jegyezzem, azért a fórumok színvonala néha kissé alacsony, a belterjesség és a nagyon magabiztos, de valójában nem túl hozzáértő, nagyhangú fikázók és megmondóemberek miatt én nem szívesen látogatom. A fórummotor korszerűtlen, az információ például az adásvételben ömlesztve megy, nincs tematikus szétválasztás, keresni korlátozottan lehet, képet csak külső forrásra feltöltve lehet betenni…
gitarshop.hu Régóta jól működő gitáros közösségi oldal, hírmagazin, apróhirdetés oldal, sok információval, hasznos tesztekkel, szakértőkkel. Az apróhirdetés rovata sokkal kiforrottabb, mint a hangmester fórumán. Lehet tematikusan feltenni és keresni hirdetést, nem csak ömlesztve megy az egész.
globalgitar.hu Jelenleg talán a legprofibb gitáros oldal a magyar weben, pörgős szociális médiával, rendszeres frissítéssel, sokféle tartalommal.
gitarinfo.hu Technikai tanácsok, gitártesztek, fórum, rengeteg videós demó és teszt, saját forrásból, rendszeres frissítések, hasznos oldal!
basszusgitar.com Drapos Gergő weboldala. Láthatólag profi zenész és basszgitár oktató, az oldalán sok hasznos információt találhatunk, tanuláshoz, vásárláshoz.A fórumon mindenféle témában lehet kérdezni és válaszolnak is, bár nem túl frekventáltnak tűnik, de élő az oldal, a fórumon vannak folyamatosan bejegyzések.
Muszty-Dobay A folk gitároktatás nagy öregjei, még mindig aktívan, laza stílus, sok hasznos tanács, kezdőknek ajánlott!
szamcsagitar.hugitaroznijo.hu Számadó Csaba gitár oktató oldala és blogja, hasznos gyakorlási tanácsok, cikkek, stílusgyakorlatok, zeneelméleti alapozók találhatók, jól érthető, egyszerű videós leckékkel megtámogatva. rendszeresen frissítve.
gitarozz.hu Mészáros Gábor gitár- és basszgitár oktató oldala
gitar.lap.hu Gitáros tárgyú linkek gyűjteménye
landmine.uw.hu Gyenes Attila honlapja. Letölthető minőségi progresszív zenék, gitároktatás, néhány érdekes információ gitártanulásról
gitar-gitarok.info Gitártanítás, videók, gitárokról alapismeretek, különböző gyártmányokról leírások. Úgy tűnik, néhány hetente frissül.
gitarjaink.blogspot.hu Udvardy Zsolt oldala gitárokról erősítőkről, zenészekről. Havonta 1-2 frissítés.
udy.gitarvilagok.com Udvardy Zsolt másik oldala gitárokról erősítőkről, zenészekről.
pikop.hu Valaha jó kis oldal lehetett, de 2 éve nem frissült. Azért vannak hasznos tartalmak rajta.
gitartanfolyam.hu Gitártanítás, online videó leckék, fórumok. A Facebook oldalukra 2-3 hetente kerül fel új tartalom. A hozzászólások szerint aktív az oldal, naponta jönnek üzenetek.
gitarhangtechnika.hu Szakmai oldal ismertetőkkel, tesztekkel, gitártörténettel. Nem igazán naprakész a hírszekciója, de sok a hasznos tartalom. Havonta 1-2 frissítés.
gitar.eoldal.hu Elsősorban klasszikus gitártanulással foglalkozó magán weboldal, sajnos úgy tűnik, már inaktív jó ideje, de sok hasznos információ, linkek, leckék, kezdők számára tudnivalók vannak rajta.
zeneszbazis.hu Általános zenészportál, közösségekkel, szakmai csoportokkal, apróhirdetésekkel, hírekkel, cikkekel. Nem túl naprakész, ritkán frissül, a cikkek szerzői joggal, interjúkkal és kereskedelmi termékismertetéssel foglalkoznak leginkább. Lehet saját bemutatkozó lapot létrehozni, a videós szekcióban vannak hasznos basszgitár videoleckék és zenei demók (nos, ezek leginkább karaoke jellegű, házi “feldolgozások”).
zeneszmagazin.hu A nyomtatásban is megjelenő Zenész Magazin weboldala, hasonló tartalommal. Sok keresekedelmi jellegű termékismeretető, tesztek, némi videó, interjúk. Profi oldal, hetente 1-2 frissítéssel.
hangszermagazin.hu A Hangmester.hu-hoz kapcsolódó kereskedelmi-szakmai portál, hetente 1-2 frissítéssel, sok, de kissé kusza tartalommal, rengeteg nem működő linkkel.
gitariskola.hu Pénzes László gitártanár oldala. Gitároktatás, hasznos ingyenes leckékkel is, hangszerismertetőkkel, hetente 1-2 frissítéssel.
hangszeraruhaz.blog.hu A Hangszeraruhaz.hu blogja, kereskedelmi bemutatókkal, hangszerismertetőkkel, havonta frissítve. Kevés tartalom.
gitarrevu.hu Amolyan magyar Harmony-central kicsiben, gitárismertetők/értékelések felhasználóktól.Kb. 147 gitár, 47 basszus + erősítők, effektek. Az említett hangszerek általában az alsó-közép kategóriát képviselik. Nem túl aktív oldal.
fenderclub.hu Fender márkarajongói oldal. Nem valami aktív, 2 havonta látok frissítést. Hírek, felhasználói hangszerbemutatók, értékelések.
gitarom.blog.hu Régóta inaktív gitáros magánblog, néhány érdekes cikkel.
gitar.blog.hu A Marshall magyar weboldalához kapcsolódó blog, napi frissítéssel, érdekes és hasznos cikkekkel.
gitarklub  Már vagy fél éve inaktív gitáros közösségi portál

 

Profi hangszerészek, gitárkészítők

Viszkeleti Sándor Hangszerészmester, elektromos és akusztikus gitárok javítása, akusztikus mestergitárok készítése.
Alexa Sándor A gitárok mind egyediek, személyre szabottak. A faanyagok kiválasztásától és a gitár formájától kezdve, az elektronikán keresztül, a festésig, lakkozásig minden a leendő gitártulajdonos igényei szerint történik. Készítés közben folyamatos a konzultáció, kérésre a művelet egyes lépéseiről fényképet is küld.
Amarant  Deme Tamás és Tóth Zoltán gitárműhelye, személyre szabott akusztikus és elektromos mestergitárok, régi, legendás modellek és ezek modern igényekhez igazított változatai.
Blasius Mihályi Balázs, Mihályi Zoltán és Ughy Zoltán. Az építés teljes mértékben kézzel történik a formázástól a csiszoláson keresztül az összeszerelésig.
Fibenare A Benedek-fivérek gitármanufaktúrája, világszínvonalú, modern, egyedi elektromos gitárok.
Gitison Turcsák Tibor hangszerészmester gitárjai
GVguitars Gitárkészítés, gitárjavítás Komáromban, a Duna túloldalán, de természetesen magyarul. 🙂 Nagyon segítőkészek!
Crow Guitar Crow egyedi készítésű, profi, igényes gitárjai.
Hangszercenter Medgyesi Tibor hangszerészmester üzlete, javítás, készítés és sok ismert márka hivatalos forgalmazása
Romanek Tihamér Romanek Tihamér régi hangszerkészítő famíliából származik, ezüstkoszorús mester, egyedi akusztikus mestergitárokat és mindenféle más hangszert is készít.
Ujlaki Sándor Elsősorban Torres-jellegű spanyolgitárokat készít.
Prehoda Zsolt Több, mint tíz éve működteti saját műhelyét és készít, javít gitárokat, elekromos és akusztikus hangszereket egyaránt.
Nemessányi László Mindenféle húros hangszer készítése, javítása.
Kovács Emil Hangszerkészítő iparművész mester, historikus vonós és pengetős hangszerek, akusztikus és jazzgitárok
Vintage ’52 Hangszerbolt és hangszerjavító/készítő műhely. A legkisebb beállítástól, pickupcserétől, egészen az új hangszer készítéséig, a hagyományos jó minőségben, és rövid határidővel.
Guitar.clinic Horváth “sexy” Gábor és Kovács Zoli műhelye. Professzionális megoldás nyújt a gitárokkal és gitározással kapcsolatban felmerülő bármilyen jellegű kérdésre/kérésre. Javítás, átalítás, készítés.
Sublime Pickups Egyedi hangszedőket gyártó manufaktúra
Fogas hangszer Fogas Viktor hangszerészmester műhelye, egyedi elektromos gitárok és akusztikus spanyolgitárok készítése, javítása, illetve más pengetős hangszerek.
MLP Guitars Molnár László hangszerkészítő, nemzetközi mércével is kiváló magyar gyártású gitárok és basszgitárok, személyre szabva.
Fender márkaszerviz A Fender Magyarországi márkaszervize.
Fulltone Márkafüggetlenül javítanak erősítőket, hangszórókat és hangszereket.
Victoria hangszer Klasszikus gitárok javítása
Gertsmájer István  Gitárjavítás, átalakítás, egyedi gitárok készítése
Hangszerbarlang (Győr) Javítás, beállítás, átalakítás
Árkádia Hangszerbolt és szerviz
Hangszerarzenál Javítás, beállítás, több vidéki városban is.
Sasvárig Géza Space Guitars, Pécs. Egyedi gitárok készítése.
Audiosharky Gitár, elektronika, erősítők javítása.
Verbum Gitár CNC-vel is készített egyed, szép, minőségi gitárok.

Oldalak gitárkészítésről, javításról 

Zolko basszusműhelye Magán blog és fórum gitárbarkácsolóknak, rengeteg hasznos információval, anyagokról, szerszámokról, eljárásokról, a fórum aktív és segítőkész tagok vannak, sajnos ömlesztett az egész, így keresni nem könnyű, de megéri. Nagyon ajánlott!
Crow oldala Magán blog, kevés szöveg, szép gitárok, néhány képes beszámolók a készítésről, hasznos videók.
Hangszerelem Egy hangszerésztanuló gitárjavítási munkái, nagyon hasznos, informatív, sok információt tartalmazó rendszeresen frissített blog. Nagyon ajánlott!
Boldogh Guitars Magán blognak tűnik, szép, igényes egyedi gitárokat készít.
Kevin Guitars Magán blog, gitárkészítés házilag, érdekes projektek, hasznos információk, frissül rendesen.
HC Guitars Magán blog fafaragásról, gitárkészítésről
vargachris Magán blog, barkácsrészben gitárkészítési projektek házilag
Kisbenedek Tibor Magán blog, házi építésú gitár projektek, utoljára több mint fél éve frissült.
TomArt Néhány képgaléria egyedileg készült gitárokról.

Content goes here
Content goes here