Kő pengető?

Kő pengető?

Kő hát, kinek nem kőne?

Erről csak mellesleg eszembe jutott – bár közben azonnal rájöttem, hogy már a mellesleg is egy kissé Freud-i elszólás -, hogy annak idején a Kandó főiskola Tavaszmező utcai épülete éppen a Rákóczi tér környéki illegális “türelmi zóna” egyik frekventált területén volt és a főiskolára járó srácok gyakran futottak bele ezekbe az elég közvetlenül kommunikáló kéjnőkbe, akik nem sokat cicóztak, hanem eléjük álltak és a “Kő’ szex?” kérdéssel köszöntek… lásd Úristen@Menny.Hu című zseniális kisfilm egyik jelentét, ahol a szintén zseniális Stefánovics Angéla, alias “köszönjük, Emese” játszotta el az egyik ilyen leányzót.

Figyelem, felkavaró és 18 éven aluliaknak nem ajánlott jelenet, csúnya beszéddel és kilencvenes évek rögvalóságával, azt kell mondjam, tényleg pontosan ilyen volt a környék…

Khhmmm…Elnézést ezért a kortörténeti anekdotáért, térjünk vissza a pengetőkhöz.

Néha elég extrém pengetőkkel találkozni. Ezek itt konkrétan a StoneWorks egyedi gyártmányai és féldrágakövekből, ásványokból vannak. Többnyire jáde, achát az anyaguk, de akad dinoszauruszcsontból is.
Az ilyen pengetők bár kétségtelenül gyönyörűek és biztos elég kopásállóak, aránylag vastagok és ridegek, lehet, hogy van olyan, akinek épp ez megy a pengetési stílusához – de az biztos, hogy elég törékenyek is, ha kőre, fémre esnek, nagy eséllyel ripityára törnek. Ami nem túl gazdaságos, ha figyelembe vesszük, hogy  6000 (igen, hatezer) forint szállítással itt az USA-ban az ára EGY darabnak. Egy koncerten el lehet szórni egy vagyonra valót, ha nem vigyáz az ember.

StoneWorks Jazz pengető achátból

StoneWorks Jazz pengető achátból

StoneWorks pengető dinócsontból

StoneWorks pengető dinócsontból

StoneWorks pengető dinócsontból

StoneWorks pengető dinócsontból

StoneWorks pengető achátból

StoneWorks pengető achátból

StoneWorks pengető jáspisból

StoneWorks pengető jáspisból

Azt hiszem, ha Magyarországon valaha is hangszereladással akarnék foglalkozni, nem ez lenne a húzótermékem.

 

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.