Nyugodj békében, Jobs mester!

Nyugodj békében, Jobs mester!

Meghalt Steve Jobs

Steve Jobs 1955-2011

Meghalt Steve Jobs, az Apple alapítója és főnöke – igazi tech-guru, aki utat mutatott, inspirált, alkotott és életművével jelentősen megváltoztatta a személyi használatú technológiák és az ember viszonyát.

Nem csak az informatikában és a kommunikációs eszközök technikájában hozott forradalmi újításokat, de a teljesen átalakította a zeneipart is. Az iTunes alapjaiban változtatta meg azt a módszert, ahogy zenét lehet vásárolni.

Indirekt módon a gitárosoknak is hozott jelentős újításokat Jobs. Az iPhone és az iPad manapság számos hi-tech kütyüvel kiegészíthető, komplett effektprocesszor és home recording alkalmazások léteznek rá, hogy a hangolókról, skála- és akkordtáblázatokról, metronómokról ne is beszéljünk. Tudok olyan gitárosról, aki nem is használja a pedáljait próbákon vagy otthoni felvételeken, hanem az iPhone-járól futnak az effektek.
De ezen túl már léteznek olyan szintetizátorok is, melynek kezelőfelülete egy iPad, eleve tartalmazzák a szükséges dokkolót.
Nemrég pedig egy érdekes, de kissé még gyerekcipőben járó fejlesztést láttam: egy pedállal egybeépített dokkolóba helyezve az iPad wah-wah pedálként funkcionál.

 

Ezt a cikket pedig egy Macbook-on írom. 🙂

 

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.