Új hangszerbolt Budán

Új hangszerbolt Budán

Az egyhetes szünet, mialatt nem írtam, azért volt, mert időközben hazatértem. Jártamban-keltemben véletlenül leltem rá erre az új hangszerboltra, mely a budaiak számára nagyon jó helyen van, de végül is tömegközlekedési csomópont van a közelben, így bárkinek elérhető elég könnyen. Budán mostanában elég kevés hangszerbolt működött, remélhetőleg megmaradnak, mindenesetre a hely kifejezetten jónak mondható.
A Victory hangszerbolt a Fény utca 15. címen található, ez a Mamut 2. mögötti utca, a Millenáris parkkal majdnem szemben.

Victory Hangszerüzlet a Mamut 2. mögött, a Fény utcában

Victory Hangszerüzlet a Mamut 2. mögött, a Fény utcában

A bolt csak 2 hónapja nyílt, ahogy megtudtam az eladóktól. Két fiatal srác volt a pult mögött, készségesen segítettek, mikor nézelődtem és a kipróbálásban is.
A Parker gitárok nem túl ismertek itthon, pedig minőségben és technológiában a felső kategóriában vannak, és ha jól tudom, rajtuk kívül más nem is forgalmazza őket itthon.

Parker PDF80 Radial Neck Joint

Parker PDF80 Radial Neck Joint

Kaptam az alkalmon és kértem egyet kipróbálásra. A bolt hátuljában van egy zárható erősítőszoba, hogy zavartalanul lehessen a hangszert próbálgatni. Ha jól emlékszem (sajnos nem jegyeztem meg a típust, így csak utólag próbálom beazonosítani az emlékemből) egy Parker PDF80 Radial Neck Joint gitár volt.
Nagyon szép hangszer, elegáns, egyedi Strat jellegű formával, aránylag kicsi és könnyű testtel (amit én mindig nagyra értékelek, szeretem a könnyű és kis testű gitárokat), kényelmes, könnyen játszható nyakkal, Seymour Duncan SH1 és TB11 hangszedőkkel, Sperzel reteszelős hangolókulcsokkal, Parker tremolós híddal. A hosszú menzurás nyak juhar, ébenfa fogólappal, négy asszimetrikusan elrendezett csavarral csatlakozik a lekerekített nyak “fészekbe” a mahagóniból faragott testre, melyet hullámos juhar furnér borít felül.  Ez nem egy szokásos fakombináció, a jó minőségű hangszedőkkel a jazzes-bluesos hangzástól a keményebb, harapósabb hangokig sokmindenre használható a Parker. A gitár teljesen profi hangszernek érződött, kellemes és könnyű volt rajta játszani, tiszta és torzított hangzásban is hozta, ami elvárható.
Egy csöves Laney kombón próbálgattam, semmi panaszom nem lehetett erre az összeállításra.

A srácok segítőkészek voltak, a bolt választéka igényes, bár egyelőre kicsit szűkösnek tűnt, de nyilván ez változhat. A weboldaluk is egyelőre inkább tájékoztatást nyújt, konkrét árak és modellek nincsenek fenn, de egy induló boltnál végül is ez nyilván még alakulóban van.
Ha valaki szeretné megismerni a Parkereket, mindenképpen látogassa meg őket, de ha épp arra jár a Mamutban vagy máshol, jó beugrani kicsit böngészni. 🙂

 

 

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.