Henrik Freischlader Band koncert

Henrik Freischlader Band koncert

Henrik Freischlader

Henrik Freischlader

Ötödik új lemezének turnéjával lesz látható nemsokára a modern blues-rock egyik jónevű előadója. Henrik Freischlader lemezeit saját kiadója jelenteti meg,  a blues-rock mellett jazz, soul, funk is felbukkan itt-ott, kiváló énekhanggal és fergeteges gitározással.

A koncert október 17-én szerdán este nyolckor kezdődik az A38 hajón.

Az 1982-es születésű, eredetileg dobosnak készülő Henrik 14 éves korában Gary Moore hatására választotta végül a gitárt, de mint a 2009-es “Recorded by Martin Meinschäfer” című albumon is hallhatjuk, nem okoz gondot számára egyik hangszer kezelése sem. Arra az albumra végül egymaga játszotta fel az összes hangszert, nem is akárhogy. A lemez kapcsán vált szélesebb körökben is ismertebbé, illetve a nagyobb európai blues-rock fesztiválok állandó, megbecsült fellépőjévé.
A38 

Az idén Budapesten megrendezett  Gary Moore Emlékkoncert vendégeként már  sok új rajongót szerző nagyszerű német gitáros  saját zenekarával játszik, hogy anemrég megjelent  rockosabb albumát, illetve a korábbi számait nálunk is bemutathassa a blues, rock, és egyáltalán a gitárzenékre nyitott közönség számára.

A Henrik Freischlader Band tagjai:

Henrik Freischlader – gitár, ének
Theofilos Fotiadis – basszusgitár, vokál
Moritz Fuhrhop – hammond orgona, billentyűs hangszerek
Björn Krüger – dob, vokál

A fellépéssel kapcsolatos friss információk itt követhetők nyomon.

Néhány héttel ezelőtt jelent meg “A jövő gitáros istenei” című könyv, amelynek a címlapján is ő szerepel. Henrik eddigi életútja is ott van 33 zseniális gitáros portréja között. A könyv elérhető és megrendelhető itt!

Forrás: A38

 

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.