Suhr gitár bemutató a Vintage ’52-ben

Suhr gitár bemutató a Vintage ’52-ben

A Vintage ’52 Hangszervizt aligha kell sok gitárosnak bemutatni, Budapest egyik legjobb hangszerboltja és gitárszervize, laza, fiatal srácok, stílusos, retro bolt, igen jó választék használt hangszerekből és persze újakból is.

Most olvastam a Facebook oldalukon, hogy Suhr bemutatónapot tartanak.

Aki nem ismerné, John Suhr az a hangszerész, aki annak idején megépített Mark Knopfler számára azokat a Pensa-Suhr gitárokat a nyolcvanas években, amit olyan sokszor láttunk Dire Straits és Knopfler koncerteken és meghatározóak voltak a Knopfler-féle jellegzetes gitárhangzásban. (A legenda szerint Mark Knopfler és Rudy Pensa egy kávé mellett beszélgettek arról, milyen lenne az ideális gitár és Knopfler egy szalvétára skiccelte fel az elképzeléseit, ebből született meg aztán az első MK-1).
Rajta kívül még számos ismert zenésznek készített gitárokat: Eric Clapton, Peter Frampton, Lou Reed, Bill Connors, Steve Stevens, Reb Beach, Pat Thrall, Little Steven, Victor Bailey, Chuck Loeb, Eddie Martinez is ügyfelei voltak.

John Suhr előbb a Rudy Pensa-féle hangszerboltban dolgozott gitárkészítőként, mely az USA egyik legismertebb hangszerüzlete és Manhattanben található. Később több csöves erősítő fejlesztésében is részt vett, majd a Fender Custom Shop egyik vezető hangszerészmestere lett (ez bizony komoly pozíció!).

1997-ben saját céget alapított, a gitárokat modern CNC technológiával, de ugyanazzal a míves gonddal készítik, mint a régi mesterek a teljesen kézzel előállított hangszereket. Az egyedi, csúcskategóriás hangszerek mellett vannak elérhető árú, kiváló minőségű tradicionális modelljeik is és saját fejlesztésű erősítőiket is érdemes lenne kipróbálni.

A Vintage május 10-én mutatja be. Ha otthon lennék, ott lenne a helyem!

 

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.