Hiánypótló klasszikusok

Hiánypótló klasszikusok

Hallgassunk klasszikust!

Hallgassunk klasszikust!

Bár magam leginkább a rock-jazz műfajban vagyok otthon, de valamikor hegedülni tanultam és bizonyos szintig eljutottam a klasszikus zenében is, igaz, épp csak a kezdőlépéseket tettem meg.
Nem lenne szép dolog, ha az Aktív Gitár teljesen kihagyná a klasszikus gitározást, hiszen épp úgy beletartozik a profilba, ráadásul klasszikust játszani általában nagyobb felkészültséget, épp ezért mindenképpen hozzáértő tanári segítséget igényel. Rockot az ember elkezdhet saját maga tanulgatni és eljuthat elég jó szintre, de a klasszikus zenének olyan szabályai és módszerei vannak, amit magunktól ritkán lehet helyesen kitanulni.
Sej László klasszikus gitár oktató induló honlapján egyelőre még csak Bach lantművek klasszikus gitáron történő előadásáról olvashatunk, de később bővülni fog.
Erénye, hogy rengeteg videón láthatjuk-hallhatjuk az említett művek előadásait, kifejezetten jó érzés volt hallgatni a kifinomult, igényes gitárjátékot és a szép zenéket.

Itt egy példa belőlük:

 

One Responseto “Hiánypótló klasszikusok”

 1. Sej László szerint:

  Kedves Aktív Gitár!

  Nagyon köszönöm, hogy a Bach-honlapot feltetted a saját honlapodra, és ismertetőt írtál róla.

  (Csak annyi pontosítást tennék, hogy a honlap valóban folyamatosan bővülni fog, de mindvégig Bach lantműveinek honlapja marad, tehát csak ezen belül fog bővülni, újabb videókkal, esetleg publikációkkal).

  További Áldott Ünnepeket, Boldog Új Évet kívánok:

  Classical Guitar
  Sej László, Győr

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.