Gitárra festeni

Gitárra festeni

Pamelina H. a gitárok művésze, mármint képzőművésze. Ő ugyanis nem vászonra fest, hanem gitárokra. Képi világában felismerhetők a sci-fi, a képregények és a hatvanas-hetvenes évekre visszatekintő retro stílusjegyek.

Már 13 évesen képregényrajongó volt, a Frank Fazette -féle Vampirella magazinokon nőtt fel és már 17 éves korában elkezdődött a karrierje, szabadúszó grafikusművészként dolgozott magazinoknak.

1985-ben kezdett gitárokra egyedi festést készíteni egy zenész barátja kérésére. Hamarosan elterjedt a híre, milyen különeleges gitárok kerülnek ki a keze alól és nagy nevek számára is dolgozott már, a Genesis, az Aerosmith, a Scorpions, a Mötley Crüe és még sok más ismert zenész volt az ügyfele. Négy évvel később részt vette munkáival a NAMM kiállításon, ami Észak-Amerika legnagyobb hangszer bemutatója. Itt lépett kapcsolatba vele a Fender Custom Shop, és attól kezdve rendszeresen dolgozik nekik.
Kezdetben a gitárokra az autóiparban is használt festékeket fújtak, ez elég toxikus, eltartott egy darabig, míg kikísérletezte, milyen festéket használjon, végül az akrilnál kötött ki.

Az alábbi képek az ő galériájából vannak, ezek számítógéppel előállított minták, de természetesen a valós gitárok is elkészültek.
Nem csak gitárokon alkot, érdemes megnézni a galériájának többi részét is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Forrás: Guitar International

 

 

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.