Lock-it gitárpánt

Lock-it gitárpánt

Lock-it rögzítős gitárpánt

Lock-it rögzítős gitárpánt (katt a képre, hogy működés közben lásd)

Nem voltam soha egy ugrándozó gitáros és headbangelni se szoktam, de egyszer-kétszer már csak a reflexemen múlt, hogy nem csapódott földbe a gitárom, a rosszul felrakott vagy egy idő múlva valahogy kibújó gitárpánt miatt, szerencsére sikerült minden esetben elkapnom.

Aki már járt így, az utána erősen elgondolkodik, nem kéne-e valami strap lock (heveder rögzítő) megoldást alkalmazni. A legtöbb ilyennel az a baj, hogy módosítani kell a gitárt, kicserélni a rögzítőgombot – viszont utána minden ilyen rendszerű rögzítővel ellátott gitárra fel lehet tenni kedvenc pántunkat és bízhatunk benne, hogy nem tud leesni.
Sokféle ilyen megoldás létezik, majd egyszer összefoglalom, most egy másik lehetőséget említek meg, amit épp tegnap kaptam kézhez: ez a Lock-it nevű gitárpánt.

Ez egy teljesen eltérő koncepció, magába a végén lévő bőrrészbe van beépítve egy rugós rögzítőmechanika. A bőrrész igen jó minőségű, erős, profin varrt, valamivel hosszabb, de alig vastagabb, mint a szokásos végződés, a mechanika egy vékony, de erősnek tűnő, rugalmas műanyag lapot mozdít el egy rugó ellenében, amit elengedve a lap íves kivágása rászorul a rögzítőgombra és nem engedi a pántból kibújni.
Nem próbáltam a fejem fölött pörgetni rajta a gitárom, de megrángattam így is, úgy is, és elég stabilnak tűnik.

Lock-it gitár heveder rögzítő

Lock-it gitár heveder rögzítő

Én a 2 collos pamutból készültet választottam fekete színben, kellemes tapintású, erős és minőségi anyag, jól elosztja a terhelést a vállon és nem dörzsöl.
Szerintem jól megleszek vele, tudom ajánlani, én most némi akcióban 32 dollárért vettem + szállítás.
Létezik még különböző érdekes mintával és színben is, csak most kifogytak, sőt, ami még jobb, lehet kapni csak a rögzítős végdarabot, amit egyénileg rá lehet applikálni a saját hevederünkre.

 

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.