Jazzmetál 14 húros gitárra

Jazzmetál 14 húros gitárra


Felix Martin

Felix Martin

Felix Martin huszonéves venezuelai származású gitáros, ösztöndíjjal került a híres bostoni Berkelee zenei főiskolára, ahol nemrég diplomázott.

Addigra már túl volt egy albumon, DVD-n, számos zenét írt, hangmérnökösködött feldolgozott számtalan zenét.

Egyedi gitározási stílust fejlesztett ki, én leginkább jazzmetálnak hívnám, nagyon technikás, nagyon nagy koncentrálást igénylő komplex, virtuóz zene.
Különleges hangszere van, Robert Mason floridai hangszerészmester által készített 14 húros gitár. Ez tulajdonképpen két héthúros sziámi iker gitár, ugyanis a nyakuknál összenőttek, egy közös nyaka van, de két fogólappal. A pickupok és a hídak standard héthúros hangszerhez valók. A gitár sztereó, azaz két külön kimenete van az ikreknek, így lehetővé vált, hogy akár különböző effekteket használjon a két nyakhoz.

   

 

Felix meglehetősen kiterjeszti a normál gitározás határait, hiszen akár nyolchangos akkordokat is tud fogni, akkordokkal kísérheti a saját szólóját, amit meg is tesz, felváltva használja normál gitárként és két kézzel tappingolva.

Azok számára, akik szeretnék őt élőben is hallani, jó hírem van: nemsokára Budapestre jön,  június 13-án menjetek el a Vadvirág Táncházba, ami a nevével ellentétben nem népzenei, hanem rocker gyülekezőhely a Stadionoktól nem messze és élőben élvezhetitek a zenéjét. Addig is egy kis ízelítő, mi várható.

 

Forrás: GuitarNoize

 

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.