Online gitársulik

Online gitársulik

Most olvastam Globálgitár cikkében, hogy Paul Gilbert online gitársulit indít.

„A tanulók a több nézőpontból készült videókkal könnyedén sajátíthatják el a technikai trükköket. Lassíthatják és loopolhatják is a videókat mindenféle szögből, így alternatív nézőpontokból elemezhetik a különféle leckéket. Paul pedig személyesen válaszol a kérdésekre, javaslatokat észrevételeket tesz, egyszóval igazi  online gitártanárunk lesz.”

Az ötlet nem új, vannak gitáriskolák a neten, melyek már régóta csinálják ezt, konkrétan a Truefire oldalnak vannak gitár Sherpa online tanfolyamai. Ezeken a tanítványok személyre szabott tananyaggal tanulhatnak, az árban benne van oktatóvideók, tabok használata és az előfizetéstől függőentöbb óra webkamerás online konzultáció. A gitártanárok stílusáról, zenei tudásukról, tanítási módszerükről videós bemutatkozásaikból alkothatunk képet és ezek alapján igazán nem nem nehéz választani. Sokféle stílusban a shreddeléstől a jazzen át a blueson keresztül az akusztikus tapping technikákig lehet tanfolyamot találni.

A tanfolyamok árai 99 és 165 dollár között vannak egy hónapra, ami nem kevés, de mi is van ebben:

 • Korlátozásmentes videóküldés a „házifeladat” elvégzéséről, melyeket a tanár kielemez és elmondja, mi volt a jó és mi a rossz
 • Korlátozásmentes irásbeli értékelések és tanácsok
 • Nonstop korlátozásmentes hozzáférés minden a tanfolyamhoz tartozó videóhoz, gyakorlathoz, anyaghoz
 • Nonstop korlátozásmentes hozzáférés 7,500 videóleckéhez
 • Nonstop korlátozásmentes konzultáció a tanfolyam többi résztvevőjével és vitafórumok
 • Havonta egyszer (más előfizetésnél kétszer) 15 percnyi élő videóchat a tanárral, ahol a legkritikusabb problémákat megvitathatják.

Miért is jó az online tanfolyam?
Mert mi választhatjuk meg, mikor van időnk foglalkozni vele, saját időbeosztásunkhoz igazítható, akkor is folyatható, ha gyakrabban utazik valaki, mindenféle szinten használható, akár kezdő, akár már magasabb szintű haladó.
Meg lehet tanulni konkért stílusokat épp úgy, mint nagát a gyakorlás és tanulás metodikáját, a fizikai részt, de a dalírást is.

A Truefire tanfolyamain ráadásul van egy nagyon gáláns ajánlat: egy hónap kipróbálási idő van, ha elégedetlen vagy és úgy érzed, nem azt kaptad, amit vártál, kérdezés nélkül visszatérítik a tanfolyam díját.

Én is erősen gondolkodom, hogy beszállok valamelyikbe, csak még nem tudom, mi lenne a fontosabb, a gyakorlás metodikája a kezdetektől, vagy valami konkrét stílusba belevágni.

Itt egy kis ízelítő arról, miféle dolgokat lehet tanulni:

 

One Responseto “Online gitársulik”

 1. Az online gitársulikról és gitároktatásról sok minden eszembe jut. Például amikor általános iskolában másfél évig tanultam hegedülni. Tudom, nem gitár, de hangszer. Ez volt az egyetlen hangszer, amin tanultam játszani.
  Eszembe jutnak még a nagy rock együttesek is, ahol remek gitárosok voltak/vannak. Egyik kedvencem a Red Hot Chili Peppers. Santana is eszembe jut. Az Ő zsenije páratlan.
  Továbbá a Guitar Hero is bevillan, ami egy szuper játék 🙂

Trackbacks/Pingbacks

 1. Kottáról gitárnyakra | Aktív gitár - [...] előző online gitársulikról szóló cikkben szereplő Truefire oldalán találtam ezt a hasznos kis táblázatot, ami a kotta [...]

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.