Segítsünk!

Segítsünk!

Szomorú hírt olvastam a Vintage ’52 Facebook oldalán.

Szabó Sándor

Szabó Sándor

A Gitártechnika.hu sok hasznos technikai tartalmat közlő, ismert, független magyar gitáros oldal, melyet Szabó Sándor gitárguru (aki nem mellesleg a T.C. Electronic csúcsminőségű effektjeiben is közreműködött) alapított és szerkeszt.
Sajnos a válság senkit nem kímél, az oldalon megjelenő hangszertesztek a forgalmazók jóvoltából és támogatásával készültek, de úgy néz ki, ezek a források elapadtak.
Amennyiben nem sikerül további támogatást találni, az oldal márciusban leáll.

Én nagyon jól tudom, milyen sok munka van egy gitárosoldal szerkesztésében, főleg, ha olyan mélységű és hozzáértésű cikkek vannak rajta, mint Szabó Sándoré. Ezen túl fizetni kell a tárhelyért, az esetleges webdesign, programozás munkákért (amiben nekem nagy segítség a PIQ Design támogatása) – és persze a cikkek szerkesztése, a tesztek elvégzése mind sok-sok munkaóra,  amit az ember fordíthatna másra is – nekem az a szerencsém, hogy egyelőre hobbi szinten tudom ez csinálni, lelkesedésből.

Csak példának: nálam egy átlagos, egyszerűbb cikk is mimum egy-másfél óra a háttérmunkával, egy alaposabb, mélyebben belemenős poszt, melyhez több tucat weboldalt, könyvet olvasgatok át, gyűjtöm össze és fordítom le az információtbelőlük, keresek hozzájuk képeket, videókat, akár több napon át, napi 2-4 órában készül el. 

Nem túl sok független szakmai gitáros portál van, ne hagyjuk, hogy Gitártechnika.hu leálljon! A gitáros társadalom összefogásával biztos sikerül megoldani az oldal finanszírozását.
Én biztosan fogok valamennyi támogatást küldeni, amint elérhető lesz a módja. Én 5000 Ft-ot már átutaltam, de nyilván bármilyen kis összegű támogatás is jól jöhet.

Frissítés: az adományok küldésére itt a számlaszám.

Szabó Sándor kérését itt olvashatjátok el.

 

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.