Nyomtatott akusztikus

Nyomtatott akusztikus

Már írtam 3D nyomtatókkal készült hangszerekről, de azok elektromos gitárok voltak.

Most egy ennél bátrabb kísérlet következik. Scott Summit, a Bespoke Innovation nevű cég alapítója egyedi tervezésű és 3D nyomtatásos technikával gyártott díszes művégtagok gyártására specializálódott.
Mivel gitározgat is és gyerekkora óta vágyott egy különleges gitárra, ami az ő elképzelése szerinti, egyszer száz dollárnyi faanyagból megpróbálta megépíteni, de borzasztóan szólt. (Nem csodálom, ennyi pénzből elég silány alkatrészeket tud venni és ha még nem is ért hozzá…)
Viszont egy vakációján elkezdett foglalkozni a gondolattal, mi lenne, ha akusztikus gitártestet készíttetne a 3D nyomtatással? Neki is ült és tervezgetett a laptopján, le is gyártatta, de igazából nem fűzött nagy reményeket hozzá, úgy gondolta, az így készült műanyag test úgyse fogja bírni a húrok feszítését, le is akarta videózni, hogy fog “szétrobbani” a gitár felhúrozás után, hogy aztán az alapján továbbfejlessze.

A 3D nyomtatással készült akusztikus

A 3D nyomtatással készült akusztikus

 

A híd és a díszes hangnyílás

A híd és a díszes hangnyílás

Azonban lássatok csodát, a gitár kibírta, sőt, Summit szerint kifejezetten jól szólt, szép, telt hangja lett.
Sajnos ez úgy tűnik az állításán kívül semmi se bizonyítja, hangfelvételt, videót nem találtam róla.
Mindenesetre elég egyedi külsejű hangszer, az biztos, de csak maga a test készült műanyagból, a nyak hagyományos gitárnyak fából, fémből, a díszítésben pedig ezüstöt használt fel.
Azért kicsit szkeptikus vagyok az ilyen műanyagokkal szemben, míg saját fülemmel nem hallom, mit tud.

Forrás: Digitaltrends

 

No Responsesto “Nyomtatott akusztikus”

Trackbacks/Pingbacks

  1. A világ első teljesen 3D nyomtatott gitárja | Aktív gitár - [...] 3D nyomtatott akusztikus és elektromos gitárokról [...]

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.